Skip to main content

adv

Üzleti-Céges fotózás

Sokaknak az idejük a legdrágább. Érdemes egyszer rászánni ezt az időt, ekkor mi kialakítjuk a fotózás körülményeit, a háttereket, stb… és évekig használhatod ezeket a fotókat, prospektusokon, weboldalakon, minden hivatalos kiadványon, arculati elemeken. Cégeknél célszerű az egész vezetői kart közel egy időben fotózni, így sokáig nem lesz gond, hogy honnan szedjék elő a kollégák a grafikusoknak a jó fotókat.

 

Műtermi céges fotózás kisvállalkozásoknak

Egyéni vállalkozásoknak, és néhány fős kis cégeknek, bt-knek, kft-knek ajánlom, hogy egyszerre jöjjenek el hozzám és egy alkalommal “essünk túl” az összes fotón. 2-3-4 főt nagyon jól össze lehet hangolni ilyen alkalmakkor. A férfiaknak előtte borbélyt a hölgyeknek fodrászt, itt a helyszínen meg sminkest szoktam javasolni. Célszerű, hogy 2-3 garnitúra ruhát hozzatok magatokkal. Mindegyik váltás elegáns legyen! Fontos viszont, hogy az egyik nagyon konzervatív (azért ne white/black tie elég a smart casual), a második kicsit lazább, a harmadik pedig valami egyforma, legalább színeiben, ha nincs is egyenruhátok. A fotózás menete egyszerű, mert ameddig a hölgyet/hölgyeket sminkelik, megcsinálom az úr/urak egyéni üzleti portré fotóit. Majd a hölgyekét, addig az urak pihennek, végül jöhetnek a csoportos képek és a mindenféle egyéni kívánságok. Műtermemben van átöltözési lehetőség, sminkszoba, fürdőszoba, teakonyha és egyéb kényelmet szolgáló dolog.

 

Üzleti fotózás by kovacskatafoto

 

A céges fotózás helyszíne lehet a munkahelyetek, saját irodátok, tetszőlegesen választott helyszín vagy akár a műtermem is.

Szerintem a legelőnyösebb, ha a megszokott, mindennapi munkakörnyezetetekben zajlik a fotózás. Így ismert helyen, magabiztossággal az ottani alapállapotban, identitásban vagytok. Ez a megszokás a céges fotózás esetében tapasztalatom szerint általában előnyt jelent. A fényképeken is jól mutatnak a céges logók, ottani iroda, mint háttér és az egyéb felismerhető elemek.

 

Helyszíni vállalati fotózás

A cégeknél általában az egész vezetői csapatról elkészítem a portréfotókat és van, ahol közös képeket is készítenem kell. Lehet klasszikus vagy modern stílusú a portré fotózás. Általában együtt eldöntjük, vagy készíthetünk 2 sorozatot, esetleg próbaképeket. A csoportkép is könnyebben megvalósítható és a munkából sem estek ki hosszabb időre. Van, amikor külső helyszínre esik a választás, az irodaház kertjére, vagy a közeli parkra. Ez ritkább és általában cégprofil függő, vagy egyszerűen csak ez tetszik a vezetőknek. Műtermemet maximum 7-8 főig szoktam javasolni, illetve egyedileg, üzleti portrék készítésére tökéletes.

 

Céges fotózás by kovacskatafoto

 

Kötöttségek és rugalmasság céges fotózásnál

Az arculat kialakításában fontos szerepe van az egységes képekkel való megjelenésnek. Vannak cégek, ahol a céges fotózás is szigorú keretek között történik, ahol nagyon pontosan előírt layout-ot kell betartani. Van, ahol arculatterv alapján vagy grafikus (art director) bevonásával készítjük el a fotókat. Szabadabb szellemű vállalkozásoknál van pár arculati elem és egyszerűen ezekkel dolgozunk. Ahol nincsenek kötöttségek, ott tudok javaslatokat tenni vagy közösen kitalált beállításokat használunk a fotókon. Amikor felmérem a helyszínt, vagy meglátom az irodát, beindul a kreativitásom és egyszerre több célra is el tudjuk készíteni a céges fotókat pl. weboldalra, katalógusokba, on-line megjelenésekhez, és egyéb marketing anyagokhoz.

A céges fotózásnál több szempont figyelembevételével tudok árat mondani.

  1. Helyszín (ha a vállalat székhelyén, vagy külső helyszínen, akkor pontosan hol)
  2. Hány főt kell fotózni?
  3. Csak üzleti egyéni portrék lesznek vagy csoportképek is?
  4. Egyéb céges fotók (irodaház, bejárat, irodai környezet, stb.)

A céges fotózás leggyakoribb forgatókönyve, hogy a vezetői portrékkal kezdünk, utána készül el a csoportkép a cégvezetésről, majd következnek a dolgozói portrék. Ezek után jönnek az extra kérések, a különböző marketing célú speciális fotók. Amikor az időpontot egyeztetjük, a részleteket is pontosan meg kell beszélni. Ha tudom azt, hogy hány embert fotózunk, hány beállítással, mennyi csoportképet, és kb. milyen extrákat készítünk, akkor tudok hozzá időzítést mondani. A céges fotózás napján pedig akkor megy gördülékenyen a munka, ha van egy helyi koordinátor, aki mindenkit ismer és tudja, hogy bizonyos csoportképeken kinek kell rajta lennie és biztosítja, hogy azok az illetők valóban mind ott is legyenek a megfelelő időpontban.

Üzleti és céges fotózás kiszállással

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

adv2